Glädje föder glädje

Jag fick ett samtal från min förra chef som sa ”Jane, nu har jag hittat ett jobb åt dig.” Vips hade jag tjänsten som kombivärd på Gröna Lund där den ena dagen aldrig är den andra lik. Under min säsong fick jag stå både i attraktionerna och i butiker. Det snurrades sockervadd, skopades glass, tjoades, tjimmades och jag skrek mig hes i halsen dagarna i enda. Säsongsjobbet som kombivärd var det roligaste jag gjort i hela mitt liv. Just nu saknar jag verkligen Gröna Lund.

Det är många ögonblick som aldrig riktigt lämnat näthinnan. Sammanfattningsvis kan jag väl säga att det är den där glädjen som föder glädje som är kittet i ögonblicken. När jag fick folk att skratta som sen fortsatte skratta, gav det mig massor av glädje tillbaka. Jag minns framför allt alla möten med funktionsnedsatta barn och deras lycka över att få åka olika attraktioner. Att få höra ”vilken upplevelse du gett våra barn” värmde ordentligt i själen.

Gemenskapen är också något jag tänker på mycket. Alla medarbetare bryr sig verkligen om varandra. Jag har jobbat med människor hela mitt liv, men här på Gröna Lund är det så naturligt.

Om du nu är sugen på att söka dig till Parks and Resorts är mitt tips att visa glädje och vara naturlig - vara precis den du är. Och första dagen på jobbet så rekommenderar jag att du drar på smilebanden. Du kommer att få tillbaka varenda ansträngd käkmuskel från både gäster och jobbarkompisar. Det här kneget är verkligen världens roligaste jobb!

Jane, 64 år
Kombivärd

Sitemap